Csülkös bableves




Hozzávalók (10 személyre):
0.80 kg füstölt sertéscsülök, 0.5 kg tarkabab, (előtte beáztatva), 8-10 dkg kalocsai fűszerpaprika,
25-30 dkg házi készítésű csipetke, 40-50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, burgonya, kelkáposzta), 2 csokor zellerzöld, 20 dkg vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 db paprika és paradicsom, 2 db hegyes paprika egészben,


fűszerek: só, fűszerkömény, bors, "Kalocsai paprikakrém, Kalocsai erős paprikakrém"
Az apróra vágott vöröshagymát és a battonokra (csíkokra) darabolt vegyes zöldséget kevés zsíron megdinszteljük. A tűzről levéve fűszerpaprikával meghintjük, majd az előfőzött csülök levével felengedjük. Rövid forralás után beletesszük a beáztatott babot. A bab puhulását követően hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, csülköt és a hazai készítésű csipetkét. A maradék kalocsai fűszerpaprikával és a finomra vágott zellerzölddel készre főzzük.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése