Hozzávalók
1 kg csirkecomb vagy csirkemell
2 kis pohár tejföl
1 evőkanál mustár
1 evőkanál természetes ételízesítő
bors ízlés szerint
só
3-4 gerezd fokhagyma
kb. 5 dkg vaj
1 dl olaj
20 dkg füstölt sajt
díszítéshez rozmaring ág
Elkészítés
Keverjük össze a tejfölt, a mustárt, az ételízesítőt, a borsot, a sót, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A felszeletelt csirkemellet vagy a combokat bekenjük vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Még ízletesebb és zamatosabb lesz, ha hagyjuk állni a szószban néhány órát vagy egy éjszakát. Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük. Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül ropogósra pirítjuk. A tetejét díszíthetjük rozmaring ággal.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése